Jan Beunk

Mijn naam is Jan Beunk en ik ben woonachtig in Rijssen. Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon. Van 2000 tot 2018 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam geweest. Eerst met een im- en exportbedrijf, daarna een glas in lood handel en als laatste een witgoedzaak. Sinds 1 februari 2018 ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij de nieuwste Blokker.

Ik kwam in aanraking met de politiek door mijn functie als voorzitter van businessclub ‘Bij de Tijd.’ De betrokkenheid van de lokale overheid met de ondernemers en inwoners trok mij daarbij erg aan. Over de meeste zaken had ik, net als vele anderen, een duidelijke mening. Het hebben van een mening aan de zijlijn betekende alleen niet dat ook de gemeentelijke politiek hiervan op de hoogte is.

Mede door de samenvoeging van de gemeentes Rijssen en Holten zag ik dat er best wat werk aan de winkel was. Door de landelijke politiek zijn deze twee gemeenten, met twee verschillende culturen, samengevoegd. Gedurende deze periode kwam ik in gesprek met Gemeentebelang. Ik heb toen de keuze gemaakt om mij namens deze partij in te zetten voor het op een goede manier samengaan van Rijssen en Holten.

Gemeentebelang is een bewuste keuze geweest waardoor ik juist op gemeentelijk niveau politiek kon bedrijven. In de keuze voor Gemeentebelang heeft ook meegespeeld dat ik mij op deze manier kan inzetten voor de gehele bevolking met al haar diverse pluimages, zonder enige invloed van de landelijke politiek.