Arjan Tuijnder (Holten, buurtschap Beuseberg)

Mijn naam is Arjan Tuijnder. Ik kom oorspronkelijk uit Zwijndrecht, maar woon alweer bijna 20 jaar oostelijk van de IJssel, eerst in Deventer en nu al weer meer dan 10 jaar in de Beuseberg. Ik woon daar met mijn vrouw en twee dochters.

Voor mijn werk ben ik dagelijks bezig met de energietransitie. Meer specifiek houd ik me bezig met duurzame warmte, dus warmte uit zon, water, bodem en restwarmte. Er ligt een belangrijke taak bij gemeenten om de lijnen uit te zetten voor de warmtetransitie. Dit proces vereist specifieke kennis zodat beslissingen genomen worden op basis van juiste informatie. Ook is het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen aan de energietransitie zonder dat dit hen enorm veel geld gaat kosten.

Ik zie Gemeentebelang als een brede middenpartij waar mensen met verschillende achtergronden toch goed naar elkaar luisteren en zo gezamenlijk een goede lijn naar de toekomst uitzetten. We zijn daardoor tegelijk progressief en conservatief: we nemen verantwoordelijkheid naar de toekomst zonder het goede uit het verleden overboord te willen zetten. Daarom voel ik me thuis bij Gemeentebelang.